Kik vagyunk?

Tudd meg kikből áll a csapatunk

Több évre visszavezethető barátságok köréből szerveződve alakultunk Miskolci Alternatív Generációvá (MAG) 2017 elején. Egy tisztán látszó vonal köt össze minket; mind huszas éveinkben járó, álmokkal és tervekkel teli, miskolci gyökerű fiatalok vagyunk, akik szeretik és ragaszkodnak a borsodi fővároshoz.

Miskolcon nőttünk fel és több tízéves ittlétünk alapján bátran kijelenthetjük, hogy jól ismerjük városunkat, annak minden pozitívumával és negatívumával egyaránt.

Mind álmodtunk már meg változást, fejlődést és javulást életünk különböző szegmenseiben, érintve a Miskolc által kínált különböző tereket és eseményeket is, s most ezeket próbáljuk meg közösen tovább álmodni és kézzelfogható tervekkel közelebb segíteni a megvalósulás felé.

Mindannyian különböző területeken szerzett tapasztalatinkkal és tudásunkkal segítjük egymás munkáját közös MAG-os céljaink elérésében, miközben dolgozunk, tanulunk, utazunk, ingázunk, élünk. Vannak közöttünk például mérnökök, informatikusok, sörfőzők, grafikusok, fotósok, zenészek és még megannyi félék. Vannak köztünk lokálpatrióták és vannak akik már éltek vagy jelenleg is más városokban élnek.

Miskolcon azonban mind együtt vagyunk. Azért, hogy visszaadhassunk valamit a városnak, amely minket kinevelt és amely létét nem tudjuk és nem is akarjuk szó nélkül hagyni.

Mi a célunk?

Olvasd el, hogy mik a terveink

Elsősorban közösséget akarunk építeni, áthidalva akár a társadalmi, akár a generációs különbségeket.

Egy olyan folyamat elindításán dolgozunk, amely alternatív lehetőségeket kínál a már jól bevált receptek mellé a miskolci kultúrális élet, a szórakozás, a térhasználat és a városfejlesztés terén, s amely a későbbiekben is fenntartható. Tenni akarunk egy kellemesebb, élhetőbb, élvezhetőbb és fenntarthatóbb városért, és meg akarjuk szólítani azokat, akik hasonlóan éreznek – legyenek akár lokálpatrióták, akár hazalátogatók.

Különböző területeken szerzett, más városokban és országokban kamatoztatott tapasztalataink és tudásunk mentén akarjuk fellendíteni Miskolc városát.

Tehát globálisan gondolkozunk és lokálisan cselekszünk!

Célul tűztük ki a művészeti, tudományos, közösségi, ökológiai és urbanisztikai területek integrálását, a tehetségek kutatását és azt, hogy együtt tudjuk formálni a jövőt a várossal, és összekötni a miskolcit a miskolcival.

Legyen közös szívügyünk a városunk!