Kik vagyunk?

A MAG 2017-ben alakult, húszas – harmincas éveikben járó, miskolci gyökerű fiatalok baráti szerveződése.

Legjobban az élhető város érdekel minket, kreatív ötletekkel próbáljuk összehangolni a városlakókat és környezetüket. 

Hátunk mögött tudhatunk több kisebb-nagyobb eseményt, például kipróbáltuk magunkat a buliszervezésben, olyan izgalmas helyeken mint a kisavasi Amfiteátrum, vagy a Csanyik, rendeztünk közösségi vásárt a Factory Arénában, kiállítást a miskolci Alkotóházban és egy üresen álló üzlethelyiségben, dolgoztunk együtt az Észak-Kelet Átjáróval az Utánam Srácok Fesztivál szervezésében, és adtunk ki kis példányszámú kiadványt (zine), amelybe miskolci kötődésű fiatal fotósok képeit válogattuk be.

Mindezt teljesen önerőből, lelkesedéstől fűtve, közösségépítő céllal.

A MAG a tagok számára egy hobbi, így az elmúlt években kisebb-nagyobb szünetekkel szerveződtek programjaink, a csapat egyelőre állandó de aktivitásuk csapaton belül folyamatosan változik, az elmúlt egy évben csökkent a MAG-ra szánt idő és energia, így nyilvános programokat nem szerveztünk.

Ennek ellenére lelkesedésünk nem hagyott alább és  tevékenységeinket a városban / városért nem hagytuk abba, projekt és egyéni szinten tovább működünk és az azokon a megoldásokon törjük a fejünket, hogyan tudnánk egy állandó, folyamatosan működő fenntartható egységgé kovácsolni szerveződésünket.

Mi a célunk?

Célunk a közösségépítés, és a hasonló gondolkodású emberek együttműködésre ösztönzése.

Munkánk akkor számít eredményesnek, ha eseményeink, programjaink által megtörténnek olyan kapcsolódások amelyek további közös munkákat eredményeznek, illetve ha olyan információk és kulturális programok jutnak el a miskolci fiatalsághoz, aminek hiánya miatt hagyják el sokszor a várost.

A tevékenységünk középpontjában az áll, hogy hogyan tudunk jelen lenni és hogyan tudjuk tudatosan alakítani a kisvárosi életünket, ebből egy valóban emberi és pozitív élményt alkotni, amely új színben tünteti fel a város lehetőségeit.

Próbáljuk megismerni, felfedezni a város minden szegletét és
azoknak alternatíváit, hogy ezáltal formabontó módon tudjuk megtöletni a városunk különböző tereit.

Egyik misszónk, hogy serkentsük a miskolci fiatalok vállalkozási kedvét. Szeretnénk ha minél többen gondolkodnának abban, hogy Miskolcon éljenek és alkossanak.
Ehhez elengedhetetlen egy olyan közeg megteremtése ahol a sokszínű programok mellett egy olyan hálózat is megvalósul, amiben érzik, hogy nincsenek egyedül. 

 
Városi vizionálás – Eseményszervezés – Közösségépítés – Kreatív kommunikáció